Sallad med baconlindade dadlar

Sötsalta godbitar serverade som förrätt i en sallad. Skulle också passa fint som tilltugg till en drink eller på en buffé.
Kul detalj: på engelska kallas baconlindade dadlar för ”devils on horseback”.

Baconlindade dadlar på salladsbädd med hjortrondressing

  • dadlar (3 per person)
  • bacon (och/eller getost)
  • blandad sallad (t.ex. maché, spenat, ruccola)
  • äpple av syrlig sort
  • dressing av olja, citron, hjortonsaft (proportion ca: 2:1:1), salt och peppar

Kärna ur dadlarna. Dela baconskivorna på mitten och linda in varje dadel i en baconskiva. Alternativt: stick in en liten bit getost i dadeln först. Skippa baconet för vegetarisk version. Sätt in i ugnen på 225°C (använd grillfunktion om ugnen har det ), tills baconen fått fin färg  – ca 10 min. Vänd dadlarna efter halva tiden.
Skiva äpplet tunt. Blanda till dressingen. Lägg upp sallad och äpple på tallrikar, ringla över dressing och toppa med dadlarna. Servera genast.

(bild tagen med mobilkamera)

Detta var förrätten i nyårsmenyn 2010. Som synes är det den vegetariska versionen med getost i. I några av dadlarna hade vi både bacon och getost, men jag tyckte nästan att det blev godare med enbart bacon.

3 tankar om “Sallad med baconlindade dadlar

  1. […] Baconlindade dadlar på salladsbädd med hjortrondressing Baconlindade dadlar har jag sett recept på många gånger, och velat pröva. Kommer upprepas […]

    • Precious skriver:

      If time is money you’ve made me a weatlhier woman.

    • mercury insurnce skriver:

      I really don’t mind the black and white, but that last filter used kinda sucked a little. But, that guys nose was truly a wonderland!If only the good Doctor would take us from start to finish with these extractions…that I would love.

Lämna en kommentar