Apelsinsemifreddo

En ”glass” som är enkel att göra, och kan varieras hur mycket som helst. Detta var desserten på nyårsmenyn 2010. Jag tyckte att det kunde ha smakat mer, så nästa gång provar jag nog att ha apelsinjuicekoncentrat i smeten.

Apelsinsemifreddo (4 port.)

  • 1 äggvita
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • zest av två apelsiner, saft av en apelsin

Vispa äggvitan till ett fast skum. I en annan bunke: vispa grädden ganska hårt.
I ytterligare en bunke (sorry diskaren): vispa äggulorna med florsockret. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft. Vänd försiktigt ner först grädden, sedan äggvitan och blanda till en jämn smet. Häll upp i portionsformar och frys i 3-4 timmar.
Servera med en fruktsallad av filéad apelsin och physalis.



Annonser

One thought on “Apelsinsemifreddo

  1. […] Apelsinsemifreddo med fruktsallad Serverades med kolsyrad choklad som jag köpte på Matmässan i november. En spexig produkt: små […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: