Citrussorbet med saffran

I väntan på bättre tider kommer här ett inlägg från i somras som aldrig blev publicerat.
Detta var min absoluta favorit i sommarens digra glassproduktion.

Sorbet på lime och citron, med en hint av saffran

  • 1,75 dl strösocker
  • 3,5 dl vatten
  • en nypa (5-10 st) hela saffranstrådar
  • 1 dl nypressad lime
  • 1 dl nypressad citron
  • rivet skal av ovanstående frukter
  • 1 äggvita

Blanda sockret med vattnet och koka upp i en kastrull. Låt sjuda i 10 minuter. Lägg i saffranstrådarna mot slutet (mal dem inte, de ska vara hela). Låt sockerlagen svalna. Häll sedan i citrussaften.
Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd sedan ner den i citrusblandningen. Frys i glassmaskin.

Annonser

4 thoughts on “Citrussorbet med saffran

  1. Helena Ljunggren skriver:

    Spännande kombination med citrus och saffran 🙂

  2. Hejje!
    Jag har en tävling på min sida som jag tänkte tipsa dig om, du kan vinna ett unikt smycke =)

    Och nästa vecka kan du vinna en köksassistent från OBH Nordica =)

    Titta gärna förbi och var med och tävla!

    Kram
    /Nellie

    http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling.html

  3. emiliavj skriver:

    Oj, det verkar ju jättegott med citrus och saffran. Det skulle man kanske testa en dag.

    emiliavj2.blogspot.com

  4. tina skriver:

    Hoho i bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: