Majsmuffins med äpple och potatis

Ett experiment av skafferi- och kylskåpsrester blev mättande mellanmålsmuffins med bra tugg i.
Det här är inget recept jag skulle gå och handla för, för att kunna baka igen – men en bra påminnelse om att muffins faktiskt kan vara så mycket mer än bara choklad – eller citronvarianterna! Mellanmålsmuffins överhuvudtaget känns som en underskattad idé – det är mer mättande än en frukt och enklare att ta med sig än en smörgås.
Pröva själv att slänga i det du har hemma: överbliven julfrukt, små mjölslattar av olika sort, filmjölken som är på väg att surna till… möjligheterna är oändliga!
Majsmuffins med äpple och potatis
  • 1 ägg
  • 3/4 dl olja
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl sötmajs (från konserv el.dyl)
  • 1 kokt potatis, väl mosad
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk nyponpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 nypa flingsalt med citron
  • 1 rivet äpple
  • 1/2 dl äppeljuice
  • en näve hasselnötter, hackade

Vispa ihop ägg, olja, mjölk och gräddfil. Tillsätt majs och potatis. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Blanda sist i äpple, äppeljuice och hasselnötter. Klicka ut smeten i stadiga muffinsformar och grädda i 175°C, ca 25-30 min.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: