Stekpannebröd

Ikväll gjorde jag stekpannebröd. Snabbt, enkelt och mycket gott.
För två stora, tunna bröd behövs:

  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 dl rågsikt
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl filmjölk
  • 0,5 msk sirap
  • + ev smaksättning. Jag använde en malen blandning för pain d’épices (en fransk pepparkaka), men brödkryddor, kummin eller kanske kardemumma skulle också funka. Det beror vad man ska ha bröden till.

Blanda de torra ingredienserna. Rör ner fil och sirap och knåda snabbt ihop en jämn deg. Ta halva klumpen och kavla ut på mjölat bakbord, så tunt du orkar. Picka hål i plattan eller använd en kruskavel. Stek i torr stekpanna på båda sidorna tills bröden får fin, gyllenbrun färg.

På brödet hade jag philadelphia, tärnad avokado och granatäpple en superkombo som jag hittade för länge sedan på den fina bloggen Mat.Såklart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: