Lucka 19: Rödkålslaw med äpple

Rödkål är en klassiker på det svenska julbordet. Själv har jag inte mycket till övers för den traditionella varianten, som är söt och varm. Istället gör jag en röd coleslaw, som också passar fint till köttbullar och annat.
Använd de äpplen du gillar bäst, själv gillar jag svenska, lite syrliga sorter.

Strimla rödkål så fint du kan. Lägg strimlet i en stor bunke. Salta ordentligt. Krama och knåda kålen tills den mjuknar och vätskar sig.
Grovriv eller skär äpplena i tunna skivor och vänd ner.
Häll över en rejäl skvätt balsamvinäger. Pressa över lite citron. Drag några drag med svartpepparkvarnen. (Till det här steget kan man förbereda, och låta salladen stå i kylen några dagar.)
Vid servering, blanda ut salladen med matyoghurt, smetana eller crème fraiche – mängd efter behag.

Annonser

One thought on “Lucka 19: Rödkålslaw med äpple

  1. Far skriver:

    Låter gott! Supergott, typ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: