Lucka 11: Calvados-oströra till pepparkakorna

Ädelost på pepparkakorna är numera lika vanligt som senap till julskinka, känns det som. Att tipsa om det känns aningen förlegat… men jag vill ändå dela med mig av tre specifikationer på temat:

  1. Den godaste grönmögelosten är i mitt tycke Roquefort. Oslagbart krämig och smakrik. Den är förstås en aning dyrare än de danska och svenska ädelostarna, men helt klart värd pengarna.
  2. Om man ändå vill välja bland budgetalternativen rekommenderar jag att man prövar Kvibille Calvadosädel. Den fina äppeltonen passar jättebra till pepparkakor och söt glögg (eller kanske varm äppelmust).
  3. För att mildra smaken och göra ädelosten bredbar kan man blanda ut den med matkvarg (kesella el.dyl).

Calvados-oströra

Lika delar
Kvibille Calvadosädel och matkvarg

Smula ner osten i en skål. Använd en gaffel och blanda ut med kvarg till en någorlunda slät röra.
Servera på pepparkakor (obs, man kan inte bre pepparkakorna alltför lång stund i förväg, då mjuknar de). Toppa med en liten äppelbit så blir det snygga snittar till glöggfesten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: