Lucka 7: Kladdig citruskaka med ingefära

En kaka med citrusfrukter och ingefära. Det måste ju vara rena förkylningsmedicinen, eller hur?
Kladdkaka med citron, apelsin och ingefära
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • en bit färsk ingefära (ca 2m)
  • 2 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • smör och mjöl/kokos till formen
  • ev. skållad, skalad mandel/mandelflarn till dekoration

 

Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.

Smält smöret i en kastrull. Låt svalna en aning.
Riv skalet av apelsinen och citronen. Dela frukterna på mitten och pressa ur saften ur en halva av vardera frukt (totalt ca 3/4 dl vätska). Häll ner saft och skal i smöret.

Pressa ingefäran i en (väl rengjord!) vitlökspress. Använd bara vätskan som bildas, inte hela bitar av ingefäran.

Vispa ner socker och ägg.
Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt och rör till en jämn smet.

Bred ut smeten i formen och grädda i 175°C i ca 15 minuter.

Annonser

One thought on “Lucka 7: Kladdig citruskaka med ingefära

  1. Far skriver:

    Ser skitgott ut. Är säkert dubbellt bättre än så.
    Dubbellt skitgott alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: