Lucka 5: Kryddigt knäckbräck

Vad gör man om man har en påse muscovadosocker som har torkat ihop till en enda, stenhård klump? Man smälter sockret och gör godis förstås!

Uppdatering: När jag bjöd mina vänner på detta var det flera som tyckte att de kände en distinkt ananassmak. Underligt, och högst intressant… bådar för experiment!

Muscovadobräck med kryddpeppar

  • 100 g torrt muscovadosocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1-2 msk smör

Häll alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull eller en stekpanna. Hetta upp under omrörning. Låt smeten sjuda på svag värme tills den håller för ett hårt kulprov. Fortsätt därefter koka någon minut till. Ta pannan av värmen och rör ner smöret.

Häll ut den varma smeten på en smord plåt. Låt svalna och bryt i bitar.

Bonustips: Om man doppar de färdiga bräckbitarna i smält choklad blir det nästan som Daim!


Annonser

3 thoughts on “Lucka 5: Kryddigt knäckbräck

  1. Magda skriver:

    Hoptorkat muscovadosocker är inte helt ovanligt. Läste i ICAkuriren (pensionärsvarning) att det räcker att sätta paketet, lite öppet, i samma skåp som ett glas vatten. Tänka sig, det fungerade. Om man nu vill göra något annat än godis på det då. Måste få passa på att smöra lite (passande uttryck på matblogg) och säga att det är en väldans fin blogg du har!

  2. […] ursprungligen från Riddarbageriet. Jag ökade kryddmängden, samt fortsatte på mitt inkörda spår och lade till kryddpeppar i […]

  3. […] Ellen gjorde kryddigt knäckbräck. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: