Cupcakes eller Cake wrecks?

På tal om trender. Jag tycker mig se ett mönster i de bakverk som fyller bakbloggar och mattidningar nu för tiden: de är alla extremt genomarbetade. Det är tårt-konstverk i sugarpaste, über-detaljerade miniatyr-muffins (förlåt, cupcakes), perfekt släta macarons där varje ingrediens vägs in på grammet och äggvitor separeras dagar i förväg…

Inget ont om dessa fantastiska kreationer eller de som gör dem (jag är själv rätt förtjust i pilliga eller krävande recept). Men som enkel hemmabagare kan det ändå hända att man blir lite matt. Eller än värre, handlingsförlamad  av mindervärdeskomplex, då all ens egen bakning känns löjlig.

I såna situationer är jag glad att Cake Wrecks finns. I denna underhållande blogg hittar man bilder av tårtor som på ett eller annat sätt blivit riktigt misslyckade och/eller konstiga. Eller som bloggens tagline beskriver det ”when professional cakes go horribly, hilariously wrong”. Det är en befriande motvikt till de perfekta mästerbakverk som annars möter en i bloggvärlden. Ett besök på Cake Wrecks kan i en handvändning bota ovan nämnda mindervärdeskomplex, och få den vanligaste syltgrotta att kännas vacker i all sin enkelhet.

2 tankar om “Cupcakes eller Cake wrecks?

  1. Riktigt bra tips, den översta med barnet (fosteret) går ju inte av för hackor. Där kan man försvinna ett bra tag…

    • pannanochpennan skriver:

      Ja, det är väl den stora faran med sajten – att man tappar en massa tid när man börjar glutta runt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: