Inte vilken dag som helst

Dagen började som så många andra: jag vaknar av radion som går igång, sen ligger jag kvar och drar mig några minuter och lyssnar på morgonpassets trevliga pladder. Sen börjar väckarklockan pipa och jag vet att det är dags att gå upp på riktigt. Jag hasar mig till köket, och plockar upp tidningen i hallen på vägen. Jag sätter på tevattnet i kitteln på spisen (och tänker för femtioelfte gången att det verkligen är på tiden att jag skaffar en vattenkokare). Sen vänder jag mig om för att välja te från den fulladdade hyllan och… där kom jag av mig. Utanför köksfönstret är det VITT. SNÖ!!!

Jag trodde knappt att det var sant, lyfte händerna till munnen och mumlade lyckligt för mig själv medan jag gick närmre fönstret för att kontrollera att jag inte sett i syne. Nej, där var den: årets första snö!

Efter någon minut av stilla förundran, vände jag mig om, lyckligt leendes, öppnade köksskåpet och beslutade mig för att fira med en gammal favorit: saffranste med apelsin och chili. Sen satte jag mig vid köksfönstret och insöp doften och utsikten. Dagen kunde knappast ha börjat bättre.

(Ja, jag är medveten om att det kanske inte är så spektakulärt egentligen: vi är ju i slutet av oktober och det har varit rätt kallt i ett par dagar. Men jag tittade – något hoppfullt – på väderleksrapporten senast igårkväll och såg ingen skymt av snö. Dessutom sitter löven kvar på de flesta träd, vilket bidrar till den surrealistiska känslan.)

Den första snön gör mig alltid lika barnsligt lycklig, och det är jag glad för. Det är lättvunnen lycka i Sverige, och gör det så mycket lättare att vara nöjd än de som ogillar det. Vad tycker ni om snö?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: