Snabb rabarberkaka

Jag har åkt ut till landet med mina föräldrar över helgen. Plötsligt är grannarna bjudna på fika. Mamma tänker plocka fram muffins ur frysen men jag ser ett perfekt läge att baka något! Som av en händelse ligger det en knippa rabarber på köksbänken… Med kardemumma och hasselnötter kan det bli något riktigt gott:

Snabb rabarberkaka med kardemumma och hasselnötter

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 liter skalad, tunt skivad rabarber (4-5 mellantjocka stjälkar)
  • en näve grovt hackade hasselnötter (mandlar eller andra nötter går förstås också bra)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk nymortlad kardemumma
  • kallt smör att hyvla över kakan (50-100 g?)

Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Bre ut smeten i en smord och bröad form (24-26 cm i diameter).
Strö över skivad rabarber, nötter, kardemumma och vanilj. Pressa ned fyllningen lite så inte nötterna bränns.
Använd en osthyvel och hyvla smör över hela kakan så den täcks.

Grädda i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när du tar ut den!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: